«Епіцентр» вкладе у власну мережу електрозаправок 23 млн грн

Мережа торговельних центрів «Епіцентр» планує вкласти у розвиток перших 10 хабів зарядних станцій власної мережі електрозаправок «Е1» близько 23 млн грн. Про це повідомила Forbes Ольга Ющенко, директорка напрямку «Автогрупа та інструменти» «Епіцентру».

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Вартість облаштування одного хабу може суттєво відрізнятися залежно від обладнання та обсягів робіт, які необхідно виконати для його облаштування. «У перших десяти хабах, які вже готуються до відкриття, вартість коливається від 1,3 млн грн до 3,6 млн грн», – пояснила вона. 
  • Середній термін окупності перших 10 хабів, за розрахунками фахівців мережі, складатиме близько 6,5 року.
  • «Епіцентр» планує обладнати хаби підзарядки електромобілів по всій торговельній мережі, а також в деяких інших підприємствах групи компаній, таких як IQ офіс, логістичні центри, повідомила Ющенко. Також у подальшому компанія розглядає встановлення хабів «Е1» й в локаціях поза мережею «Епіцентр», повідомила директорка профільної групи ритейлера. 
  • Протягом найближчих місяців ритейлер відкриє загалом 10 нових хабів на території паркінгів ТЦ «Епіцентр» у Житомирі, Одесі, Умані, Тернополі, Полтаві та Чернівцях.
  • «Рішення щодо подальшого обсягу інвестицій в проєкт буде прийматися керівництвом компанії [опісля]», – зазначила Ющенко. 

«Епіцентр» інвестує в мережу зарядних станцій 23 млн грн на першому етапі. Forbes дізнався деталі проєкту /Фото 1

 Контекст

6 вересня мережа торговельних центрів «Епіцентр» повідомила, що першою з українських ритейлерів запускає власну мережу хабів зарядних станцій для електрокарів – «Е1». 

Хаби розраховані на одночасну зарядку до 10 електромобілів. 

У хабах «Е1» можна буде підзарядити будь-який електрокар. Передбачається оснащення хабів станціями швидкої зарядки потужністю 120 кВт, які мають три конектори для швидкої зарядки: CCS2, GB/T, CHAdeMO, а також розетку для повільної зарядки АС на 22 кВт. Додатково встановлюватимуть станції повільної зарядки АС загальної потужності 36 кВт.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *