Видавництво BookChef залучає аудиторів і змінює власника на тлі звинувачень в звʼязках з РФ

Видавництво BookChef для підтвердження відсутності будь-яких операцій із РФ вирішило змінити власника і залучити аудиторів, йдеться у релізі. СЕО видавництва Олександр Кірпічов заявив, що його сім‘я купує компанію.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • У BookChef заявили, що ніколи не мали відношення до російських компаній,і видавництво не співпрацює з правовласниками з Росії та видає книжки українською мовою. 
  • «Ми з Кариною вирішили купити видавництво BookChef, в якому з самого початку й досі я є керівником», – написав СЕО.
  • Кірпічов заявив, що власник компанії Андрій Плєхов «жодного разу не отримував дивідендів, бо всі зароблені кошти ми інвестуємо в розвиток компанії». 
  • Він додав, що почав діалог про купівлю компанії ще до початку повномасштабної війни. 
  • За словами Кірпічова, за кілька місяців до виходу публікації розслідування у видавництві була комплексна перевірка правоохоронних органів, які не знайшли жодних порушень у діяльності компанії.
  • «Ми звернулись до ТОП аудиторів, щоб вони перевірили всі оплати з початку заснування компанії та підтвердили відсутність будь яких фінансових операцій з російськими компаніями, в т.ч. до початку війни», – повідомив СЕО.

Контекст

BookChef – велике видавництво, що випускає багато хороших книг, каже директор мережі «Книголенд» Ігор Зарудко. Виторг ТОВ «Видавництво Букшеф» у 2022 році – 96 млн грн, за даними аналітичної платформи Opendatabot. 

29 грудня вийшло дослідження видання «Сенсор» та OSINT-спільноти Molfar із заголовком «Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні». У ньому автори, зокрема, звинувачують видавництво BookChef у звʼязках із Росією.

Мережі Vivat, «Книгарня Є», Yakaboo, КСД і «Книголенд» разом заявили про припинення продажу книг видавництва BookChef. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *