В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого звʼязку і понад 4000 базових станцій мобільного звʼязку – Федоров

В Україні внаслідок російської агресії пошкоджено 25% фіксованих мереж, знищено або пошкоджено 4300 базових станцій мобільного звʼязку, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «На сьогодні 25% фіксованих мереж пошкоджено – це факт. Знищено або пошкоджено понад 4000 станцій мобільного звʼязку», – сказав Федоров.
  • За словами віцепремʼєра, серед ризик-факторів, що впливають на телекомунікаційну галузь в Україні, можна виділити кібератаки і навантаження на операторів через необхідність обслуговувати великий трафік роумінгу для майже 4 млн українських біженців.

Контекст

Служба безпеки України (СБУ) зафіксувала понад 9000 російських кібератак протягом 2022–2023 років. Останні гучні кібератаки – атака на «Київстар» 12 грудня 2023 року, яка на кілька днів залишила без зв’язку 24,4 млн абонентів найбільшого оператора, та січнева атака на дата-центр «Парковий», клієнтами якого є десятки державних компаній. Через це частково не працювали сервіси державних «Нафтогазу», «Укрпошти» та «Укрзалізниці», а також система перетину кордону «Шлях». 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *