USAID виділяє понад $250 млн для підтримки українських аграріїв

Агентство США з міжнародного розвитку започаткувало нову програму USAID Harvest з підтримки українських виробників зерна та олійних, щоби вони розширили свій експорт, повідомляє Мінагрополітики. Таким чином у аграрний сектор України USAID інвестує $250 млн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Міністерство презентувало нову програму USAID Harvest, націлену на інвестування в майбутнє аграрного сектору України, йдеться про понад $250 млн у відбудову та розширення аграрного сектору.
  • Підтримка буде спрямована на малих виробників зерна та олійних, аби розширити ринки їхнього експорту. 
  • Заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман наголосила, що американське агентство змінює свій фокус на майбутні потреби сільського господарства України і буде підтримувати диверсифікацію її експорту та виробництво продуктів із вищою доданою вартістю. 
  • Коулман додала, що програма USAID Harvest має за мету посилити аграрний експорт на $1,5 млрд і залучити додаткові $500 млн приватних інвестицій.

Контекст

Наприкінці минулого року USAID оголосило нову грантову програму для середніх та великих підприємств. Обсяг фінансування програми становить $15 млн. Один бізнес зможе отримати грант від $250 000 до $2 млн. Участь у програмі можуть взяти підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 млн у гривневому еквіваленті.

Грантове фінансування підприємства повинні спрямувати на розвиток бізнесу, зокрема для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *