UNITED24 разом із LEGO Creators популяризують українську архітектуру

Платформа United24 запустила ініціативу #LEGOwithUKRAINE. Це колаборація з Lego креаторами для створення власних Lego-моделей українських архітектурних пам’яток. Мета проєкту – популяризація архітектурної спадщини України у світі та допомога у відбудові України, йдеться в пресрелізі United24.

Ключові факти

  • У першій частині проєкту #LEGOwithUKRAINE представлені роботи трьох Lego Creators: конструктор «Ластівчине гніздо» від Артура Самкова з Польщі, конструктор «Україна-Мати» від Максима Мітякіна з Києва та конструктор маріупольської вежі від Євгена Тонєва зі США. 
  • У #LEGOwithUKRAINE представлені три конструктори – кожен у п’ятьох екземплярах. Їх неможливо купити, але можна виграти за благодійний внесок від $24. Усі зібрані кошти будуть направлені на відбудову України.. 
  • До ініціативи може долучитись кожен, створюючи інші українські памʼятки з Lego та публікуючи їх ыз хештегом #LEGOwithUKRAINE. Наступний дроп благодійних конструкторів планують випустити вже навесні 2024 року.

United24 разом із Lego Creators створили конструктори, присвячені українським памʼяткам. Гроші від проєкту спрямують на відбудову (фото) /Фото 1

United24 разом із Lego Creators створили конструктори, присвячені українським памʼяткам. Гроші від проєкту спрямують на відбудову (фото) /Фото 2

United24 разом із Lego Creators створили конструктори, присвячені українським памʼяткам. Гроші від проєкту спрямують на відбудову (фото) /Фото 3

Контекст

За девʼять місяців 2023 року три найбільші фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Найбільше донатів у період з січня по вересень зібрала платформа United24 – понад 7,9 млрд грн, або 63% від загального обсягу. Майже чверть коштів – понад 3 млрд грн – отримав фонд «Повернись живим», ще близько 1,5 млрд грн (12%) українці перерахували до Благодійного фонду Сергія Притули.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *