Тінькофф-банк, «Калашников», торговці алмазами та інші. Японія розширила санкції проти Росії

Японія схвалила нові санкції у звʼязку з вторгненням Росії в Україну, прагнучи продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами «Великої сімки», пише Bloomberg. Країна застосувала заборону на експорт ще до 29 російських організацій.

Ключові факти

  • «Ми прийняли рішення про останні санкції у співпраці з «Великою сімкою» з точки зору того, що буде ефективно для досягнення справедливого та міцного миру в Україні», – заявив головний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.
  • До списку осіб, активи яких підлягають заморожуванню, було додано 12 осіб.
  • За даними «Радіо Свобода», також влада Японії ввела санкції проти 36 організацій. Під обмеження підпали концерни «Калашников» та «Алмаз-Антей», Тінькофф-банк, Обʼєднана суднобудівна корпорація (ОСК) та інші.
  • Під санкції потрапили також ФГУП «Атомфлот», концерни «Уралвагонзавод», «Базальт», ОСК, компанії «Авіадвигун», «Аероскан», «Нева електроніка», «Ангстрем» та інші організації.
  • Крім того, обмеження стосуються уповноважених з прав дитини у Калузькій та Ростовській областях Ірини Агєєвої та Ірини Черкасової, уповноваженого з прав людини у Чечні Мансура Солтаєва, директора «Артеку» Костянтина Федоренка та інших.
  • Також Японія заборонила постачання з третіх країн російських алмазів непромислового використання.

Контекст

22 лютого Велика Британія оголосила про запровадження нових санкцій проти РФ через вторгнення до України. Списки містять виробників боєприпасів, компанії з виробництва електроніки, а також торговців алмазами та нафтою.

23 лютого Рада Європейського Союзу затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти РФ. Рада ЄС вирішила ввести обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Того ж дня президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти Росії. Ці санкції будуть націлені на осіб, повʼязаних із тюремним увʼязненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *