Zara повертається в Україну в квітні 2024 року

Іспанський ритейлер Inditex, який володіє брендами Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Uterque, Oysho і Massimo Dutti, відкриє частину магазинів у Києві в квітні 2024 року, повідомляє Financial Times.

Ключові факти

  • Inditex планує відкрити 50 із 84 магазинів в Україні, повідомляє Financial Times. Це рішення було прийнято після місяців, протягом яких українські ЗМІ та представники роздрібної торгівлі засипали його питаннями про те, коли він знову відкриється.
  • Як зазначає Financial Times, про це Inditex повідомив своїх орендодавців. Відновлення роботи почнуть із 20 магазинів, зокрема у торговельних центрах Києва. 
  • У компанії підкреслили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників уже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Контекст

Inditex закрила свої 84 магазини в Україні, серед яких були бренди Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм 1000 українським працівникам. Inditex зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

У лютому 2024 року Inditex вже реагував на запити ЗМІ стосовно повернення в Україну. Тоді про строки не йшлося. «Безпека наших співробітників залишається нашим пріоритетом. У цих рамках Inditex продовжує приділяти пріоритетну увагу плану підтримки своїх співробітників, підтримуючи оплату їхньої праці у повній відповідності з трудовим законодавством», – зазначали в пресслужбі Inditex.

У квітні 2023 року стало відомо, що українська команда Inditex щомісяця обговорює з центральним офісом можливість повернення в Україну і чекає, коли їм нададуть можливість відкритися. Про це Forbes розповів голова Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максим Гаврюшин, який спілкується з головним офісом Inditex.

Іспанський ритейл-гігант, якому належать популярні бренди Zara, Bershka, Stradivarius, P&B, Massimo Dutti, зупинив свою роботу в Україні з початком повномасштабної війни. Виторг українських магазинів мережі Inditex у довоєнному 2021 році становив 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року в Україні відновив роботу H&M. Перші магазини відкрилися в ТРЦ Lavina Mall і Respublika Park у Києві 9 листопада. Пізніше магазини шведського оператора відкрили свої двері також у ТРЦ River Mall, Retroville, SkyMall і Dream у столиці і один – у ТРЦ Victoria Gardens у Львові. Магазини H&M у ТРЦ Riviera в Одесі та в ТРЦ Nikolsky у Харкові залишаються закритими. У лютому 2024 року в пресслужбі компанії повідомили Forbes Ukraine, що H&M готує до відкриття перший від початку війни новий магазин у Києві.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *