TAS Overseas Investments Тігіпка стала мажоритарним акціонером австрійської TransAnt

Кіпрська TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка збільшила свою частку в австрійському виробникові іноваційних вагонів TransAnt GmbH, ставши мажоритарним власником компанії. Про це свідчать дані офіційного торговельного реєстру Австрії, пише LIGA.net.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після збільшення статутного капіталу TransAnt частка TAS Overseas Investments збільшилась із 40,03% до 61,38%.
  • Частки інших акціонерів зменшились: Voestalpine Stahl GmbH – з 48,1% до 30,98%, Rail Cargo Austria AG – з 11,87% до 7,65%.

Контекст

У лютому 2024 року Антимонопольний комітет дозволив T.A.S. Overseas Investments Limited збільшити частку в TransAnt до контрольної.

Фінансово-промислова група «ТАС» Сергія Тігіпка купила 40% акцій австрійської компанії ТransAnt GmbH на початку 2023 року. ТransAnt GmbH могла коштувати не більше $50 млн, за оцінкою Forbes. 40% акцій компанії – не більше $20 млн, оскільки компанія на той момент не мала виробництва.

«Увійшли у стартап із будівництва вагонів у Європі», – розповідав Тігіпко Forbes ще в листопаді 2022-го. 

ТransAnt – це спільне підприємство трьох компаній: групи «ТАС», яка володіє українським заводом «Дніпровагонмаш». Завод виготовлятиме компоненти для модульних вагонів ТransAnt; австрійської металургійної групи Voestalpine, що постачатиме надміцні конструкції-листи для виробництва вагонів; австрійської держкомпанії OBB Rail Cargo Group, що спільно з Voestalpine розробила модульні вагони.

Модульні вагони ТransAnt планують продавати європейським залізничним операторам. Упродовж двох років компанія має виробляти близько 1500 вагонів на рік. 

У 2021-му австрійська компанія OBB Rail Cargo Group оголосила про плани придбати в TransAnt GmbH 1400 модульних вагонів за €130 млн. Ймовірно, ТransAnt може розраховувати на співставний дохід, якщо вийде на такі самі обсяги. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *