США пригрозили санкціями китайським банкам, які допомагають Росії у війні

Міністр фінансів США Джанет Єллен завершила чотири дні переговорів у Китаї попередженням банкам та експортерам країни про наслідки у разі допомоги Росії у зміцненні військового потенціалу, пише Bloomberg.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • «Я наголосила, що компанії, у тому числі в КНР, не повинні надавати матеріальну підтримку війні Росії, і що вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо вони це зроблять», – заявила Єллен.
  • За її словами, будь-які банки, які сприяють великим транзакціям, що направляють товари військового призначення або подвійного призначення російському ВПК, наражаються на ризик санкцій США.
  • Хоча Китай був обʼєктом минулих попереджень, заява Єллен у понеділок у китайській столиці була незвичною прямою погрозою санкціями.

Контекст

Адміністрація Байдена намагається розправитися з фірмами по всьому світу, які допомагають Росії уникнути санкцій, які США та їхні союзники ввели проти Москви після її вторгнення в Україну в 2022 році. 

Хоча Китай описує свою позицію щодо війни як нейтральну, торгівля з Росією різко зросла з її початку.

Головною зброєю Америки проти фінансових інститутів є здатність Казначейства перекрити їм доступ до доларів США, що є реальною загрозою для будь-якого банку, що діє на міжнародному рівні.

Те, що така загроза зараз нависла над китайськими кредиторами, є ще одним прикладом того, як дві наддержави дедалі частіше мають геополітичні та економічні розбіжності.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *