США пригрозили Raiffeisen обмеженням доступу до американської фінсистеми – Reuters

Група Raiffeisen Bank International була попереджена Міністерством фінансів США в письмовій формі, що її доступ до фінансової системи США може бути обмежений через роботу в РФ та угоду, пов’язану з бізнесменом Олегом Дерипаскою, пише Reuters із посиланням на лист.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними агентства, 6 травня заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо направив лист RBI, висловивши стурбованість з приводу присутності RBI у Росії, а також щодо угоди на суму €1,5 млрд з підсанційним російським бізнесменом Дерипаскою, яку банк з того часу розірвав.
  • Хоча угода, повʼязана з Дерипаскою, була скасована Raiffeisen через кілька днів після отримання листа, джерело повідомило, що побоювання Міністерства фінансів США щодо бізнесу австрійського банку в Росії зберігаються.
  • У листі Адейемо заявив, що розширення діяльності Raiffeisen у РФ суперечитиме запевненням RBI, даними Казначейству, про те, що банк намагається згорнути діяльність у Росії, повадомило джерело.
  • Адейемо попередив, що дії RBI збільшили ризик того, що Казначейство вживе заходів щодо обмеження його доступу до фінансової системи США, враховуючи побоювання, що його поведінка ставить під загрозу національну безпеку США.

Контекст

Це попередження є найсерйознішим на даний момент для найбільшого західного банку в Росії. У той час як багато західних урядів і корпорацій радикально скоротили звʼязки з Москвою після того, як вона вторглася в Україну більше двох років тому, Австрія, як і раніше, повʼязана з Росією через найважливіші газопроводи, а Відень, як і раніше, є центром надходження коштів з Росії.

Сполучені Штати є найпотужнішим регулятором у світі головним чином тому, що вони можуть позбавити банки доступу до долара. Втрата доступу до долара може призвести до кризи будь-який банк.

У листі Адейемо також послався на указ президента США Джо Байдена, який дозволяє вторинні санкції США щодо іноземних фінансових установ, які проводять значні операції за участю російського військово-промислового комплексу.

Попередження посилює тиск на Raiffeisen, найважливіший фінансовий міст для російських громадян та компаній на Захід, що надає їм доступ до євро та доларів. Російська влада дала зрозуміти RBI, у якого близько 2600 корпоративних клієнтів, 4 млн власників місцевих рахунків і 10 000 співробітників, що вони хочуть, щоб банк залишився, оскільки він забезпечує можливість міжнародних платежів, повідомило Reuters джерело.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *