США повернули жорсткі санкції проти нафтового сектору Венесуели

Адміністрація президента США Джо Байдена з 18 квітня відновила жорсткі санкції проти нафтового та гірничодобувного секторів Венесуели, йдеться у повідомленні Державного департаменту США. Білий дім також засудив спроби президента Ніколаса Мадуро зміцнити свою владу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ніколас Мадуро та його представники не повністю виконали зобовʼязання, взяті на себе за угодою, яку представники Мадуро й опозиція підписали на Барбадосі у жовтні 2023 року, йдеться у заяві. 
  • «Ми знову закликаємо Мадуро дозволити всім кандидатам і партіям брати участь в електоральному процесі та звільнити всіх політичних вʼязнів без обмежень чи затримок. Ми й надалі підтримуватимемо прагнення венесуельців до більш демократичної, стабільної та процвітаючої Венесуели», – заявив представник держдепартаменту Метью Міллер.
  • Генеральна ліцензія, яка дозволяла операції у нафтогазовому секторі Венесуели, закінчується о 00:01 18 квітня, заявив держдеп. Американським компаніям, що інвестують у Венесуелу, дали 45 днів на згортання діяльності в цій країні.

Контекст

Колись Венесуела була великим виробником нафти, видобуваючи понад 3,2 млн барелів на день протягом 1990-х років, але державна промисловість зазнала краху за останнє десятиліття через недостатні інвестиції, корупцію та безгосподарність. 

Санкції, введені адміністрацією колишнього президента США Дональда Трампа, ще більше погіршили виробництво та витіснили західні компанії з країни.

У жовтні 2023 року США зняли санкції проти державного нафтового, газового та гірничодобувного секторів Венесуели після того, як уряд Мадуро погодився працювати з опозицією над проведенням вільних і конкурентних виборів цього року.

Мадуро призначив вибори на липень і запросив на них міжнародних спостерігачів, але його найближче оточення використало тотальний контроль правлячої партії над інститутами Венесуели, щоб підірвати угоду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *