Співвласник Cosmo Multimall Олег Вишняков купує офіс Сбербанку

Переможцем на аукціоні з продажу офісу колишнього Сбербанку став співвласник ТРЦ Cosmo Multimall Олег Вишняков. Він запропонував найвищу ціну – 84,4 млн. Про це йдеться у результатах аукціону на платформі «Прозорро.Продажі».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фонд гарантування вкладів продав офісне приміщення АТ «МР Банк» на вулиці Великій Васильківській, 85-87 у центрі Києва. До початку 2023 року «МР Банк» називався ПАТ «Сбербанк Росії», випливає з даних YouControl. 
  • Переможцем на аукціоні стало ТОВ «Космополіт 2016», співвласником якого, за даними YouControl, є Олег Вишняков. Він запропонував найвищу ціну – 84,4 млн грн. Водночас початкова ціна аукціону становила 83,5 млн грн. Станом на 19 квітня 2024-го очікується підписання договору з переможцем. 
  • На аукціон були виставлені нежитлові приміщення загальною площею 1004 кв.м, три кондиціонери, світильник та прожектор. 

Контекст

З 2017 року за рішенням РНБО українська «дочка» «Сбербанку Росії» перебувала під санкціями. Їй заборонялося у будь-якій формі виводити капітал на користь російських материнських структур, тож банк поступово скорочував діяльність.

24 лютого 2022-го Національний банк України відкликав ліцензії двох українських «дочок» найбільших держбанків РФ – «Сбербанку Росії» та ВЕБ.РФ – Міжнародного резервного банку (МР Банк) і Промінвестбанку (ПІБ). На момент рішення НБУ про виведення з ринку МР Банк займав 14-те місце у банківській системі за обсягом активів, ПІБ – 30-те. На їхніх балансах залишались активи на загальну суму близько 30 млрд грн (понад $1 млрд за курсом на 24 лютого).

12 травня 2022 року рішенням РНБО все майно української «дочки» російського Сбербанку – АТ «МР Банк» – разом із борговими зобовʼязаннями перейшло в розпорядження Фонду держмайна. Зокрема, у цей список потрапив завод безалкогольних напоїв «Росинка» у Києві. 

У 2015-му Господарський суд Вінницької області оголосив його банкрутом. Підприємство мало кредитні зобов’язання перед «Сбербанком Росії» на 1 млрд грн. У серпні 2023 року ТОВ «Київський завод «Росинка» придбало cпочатку 9% майна колишнього заводу «Росинка», а пізніше – ще 91%. 

Бенефіціаром компанії є колишній депутат Київської міської ради та бізнесмен Вʼячеслав Супруненко. Сукупно він сплатив за майно «Росинки» 138 млн грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *