ШІ-стартап Figure зі створення роботів-гуманоїдів веде переговори про фінансування з Microsoft та OpenAI

Стартап Figure, який хоче створювати роботів-гуманоїдів загального призначення, веде переговори про залучення до $500 млн у межах раунду фінансування на чолі з Microsoft Corp. та OpenAI, пише Bloomberg.

Тільки 31.01 та 1.02 даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Оформлюйте зараз за промокодом FORBES2024. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Стартап шукає додаткових інвесторів для угоди, повідомило джерело. В одному з обговорюваних сценаріїв Microsoft інвестує близько $95 млн, а OpenAI – $5 млн.
  • За словами джерела, угода може дати Figure попередню оцінку $1,9 млрд, цей показник не включає залучене фінансування. Оцінка Figure після одержання грошей може бути значно вищою залежно від залученої суми.
  • Раунд фінансування ще не завершено, і суми інвестицій можуть змінитися.

Контекст

Заснована в Саннівейлі, штат Каліфорнія, компанія Figure розробляє роботів-гуманоїдів загального призначення, які можуть працювати в різних умовах і виконувати безліч завдань у різних секторах – від складів до роздрібної торгівлі. Раніше компанія повідомила, що веде переговори з ритейлерами щодо можливостей комерціалізації.

Figure сподівається, що її робот під назвою Figure 01 зможе виконувати небезпечну роботу, непридатну для людей, і що її технологія допоможе зменшити нестачу робочої сили.

У травні минулого року стартап залучив $70 млн у раунді фінансування під керівництвом Parkway Venture Capital. Тоді генеральний директор Бретт Адкок сказав, що сподівається, що компанія стане однією з перших, які виведуть на ринок гуманоїда, який може бути корисним і займатися комерційною діяльністю.

Індустрія штучного інтелекту-робототехніки останнім часом дуже завантажена. Раніше цього місяця норвезький стартап у галузі штучного інтелекту 1X Technologies AS, що підтримується OpenAI, залучив $100 млн. Компанія Sanctuary AI з Ванкувера також розробляє робота-гуманоїда на імʼя Фенікс. Ілон Маск раніше заявляв, що Tesla Inc. працює над роботом під назвою Optimus.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *