САП просить для Пашинського арешт із заставою у майже 300 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просять обрати колишньому народному депутату Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави у розмірі майже 300 млн грн. Про це представник обвинувачення сказав у Вищому антикорупційному суді під час засідання з обрання запобіжного заходу екснардепу, повідомив «Укрінформ». Йдеться про справу 10-річної давнини про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка. 

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • САП просить про застосування до підозрюваного Пашинського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та заставу у розмірі 99 075 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 299,9 млн грн, сказав прокурор.
  • Сторона обвинувачення вважає, що здійснила обґрунтоване повідомлення про підозру Пашинському.
  • Доповнено. ВАКС продовжить засідання з обрання запобіжного заходу Пашинському 23 лютого, оголосила суддя Наталя Мовчан. «Судом оголошується перерва до пʼятниці на 13:00», – сказала вона.

Контекст

12 лютого представники НАБУ і СБУ прийшли з обшуками до Пашинського. «Спецпризначенців було дуже багато, – згадує він. – Вони були у бронежилетах, з автоматами, попросили запустити iPad і два телефони, третій не запрацював – його вилучили».

Пашинський – голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, до якої входить велика оборонна компанія «Українська бронетехніка». За 2022 рік вона збільшила виторг у 127 разів – до 13 млрд грн – та закріпилася на першій позиції рейтингу найбільших приватних машинобудівних компаній країни, який склав Forbes. 

У Пашинського немає претензій до самих обшуків. «Штатна ситуація», – визнає експосадовець. Зачепило інше – анонімний телеграм-канал «Джокер» опублікував фото слідчих дій. «Ми подали заяву про порушення Кримінального кодексу людиною, яка злила ці фото», – каже Пашинський.

Що привело правоохоронців додому до Пашинського і чи може ув’язнення «сірого кардинала» ВПК України вплинути на постачання зброї на фронт, читайте у матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *