Росія атакувала енергообʼєкти в кількох областях. На Харківщині введені аварійні відключення

Росія в ніч на 11 квітня атакувала об’єкти критичної інфраструктури в Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними «Укренерго», у Харківській області введені графіки аварійних відключень електроенергії.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Енергетики вже працюють над усуненням наслідків, зазначив Галущенко. 
  • Ворожі дрони пошкодили підстанції «Укренерго» та обʼєкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. 
  • З 6:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень електроенергії. В інших областях обмеження не застосовувалися. 
  • ДТЕК повідомила, що Росія цієї ночі атакувала дві теплоелектростанції. «Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання», – йдеться в повідомленні. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. 
  • Росіяни атакували крилатими ракетами, а також безпілотниками два обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львівській області, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він зазначив, що це обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському.
  • Тим часом мер Українки, що на Київщині, закликав мешканців міста щільно зачинити вікна аби не дихати шкідливими продуктами горіння. Олександр Туренко радить зарядити усі пристрої і запастися водою. У цьому місті знаходиться Трипільська ТЕС (Центренерго).
  • У ніч на 11 квітня Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити, повідомив президент України Володимир Зеленський.
  • «Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину», – зазначив Зеленський. Зокрема, за його словами, російські терористи знову цілилися саме по обʼєктах критичної інфраструктури. «Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО», – наголосив президент.

Контекст

Росія останні тижні цілеспрямовано атакує ракетами та дронами-камікадзе енергетичну інфраструктуру України.

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилося до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій. 

Енергосистемі поки що вдається встояти, і до блекауту, який намагалися створити росіяни, далеко. Чому Росія не змогла досягнути мети, чи могли росіяни зруйнувати дамбу ДніпроГЕС, коли буде відновлено енергопостачання, чи повʼязана атака з ударами по російських НПЗ та чи продовжуватимуться подібні атаки, читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *