Рада призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську. Раніше вона очолювала АМКУ

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську головою Рахункової палати, за це проголосували 252 народних депутати, повідомив депутат Ярослав Железняк. У вересні минулого року Рада звільнила її з посади голови Антимонопольного комітету.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами депутата, сам він голосував проти, а призначення Піщанської відбулося «попри застереження міжнародних партнерів». 
  • Також Железняк нагадав, що питання призначення Піщанської стояло на порядку денному 21 грудня минулого року, але тоді не вистачило голосів.

Контекст

2 вересня 2019 року указом президента Піщанську було призначено на посаду першого заступника голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) – державного уповноваженого. 

16 липня 2020 року Рада призначила її головою АМКУ, а 5 вересня 2023-го її було звільнено з цієї посади. За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, Піщанську мали призначити на посаду голови Фонду держмайна, але зрештою його очолив керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

6 вересня Верховна Рада призначила колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка головою АМКУ. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *