Поруч з українськими АЕС пролетіло понад 100 російських дронів та ракет менш ніж за місяць –«Енергоатом»

За останні кілька тижнів неподалік українських АЕС було зафіксовано рух понад 70 безпілотних літальних апаратів РФ та понад 30 ворожих крилатих ракет, повідомила пресслужба «Енергоатома». Компанія наголосила, що до цього жодна держава в світі не створювала подібних загроз атомним об’єктам.

Атомні електростанції забезпечують понад 50% виробництва електроенергії в Україні.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Дії Росії становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього континенту. 
  • «Енергоатом» надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.
  • НАЕК закликає міжнародну спільноту змусити РФ припинити створювати загрози атомним станціям України.

Контекст

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що тотальний блекаут можливий, якщо росіяни влучать у підстанції, які видають електроенергію з АЕС у мережу. За його словами, «Енергоатом» досі не захистив свої підстанції від можливих обстрілів. 

12 вересня група експертів Міжнародного агентства з атомної енергії відвідала одну з електричних підстанцій, яка має безпосередній вплив на безпеку і стабільність роботи АЕС. Надалі моніторингові місії будуть присутніми на критично важливих для безпеки ядерних установок електричних підстанціях.

В Україні тисячі електропідстанцій. Але ключові – десять, пов’язаних з АЕС, знищення яких може занурити країну в темряву та спровокувати радіаційну аварію, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Детальніше про те, чи захистить моніторинг МАГАТЕ підстанції від обстрілів РФ, а країну – від тотального блекауту, – у матеріалі Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *