Польські фермери почали жорсткіше блокувати рух на кордоні з Україною – Держприкордонслужба

Польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною, повідомляє Державна прикордонна служба. Зокрема, на ПП «Медика – Шегині» повністю заблокували рух вантажівок, термін завершення акції протесту не повідомлявся.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Біля пункту пропуску «Долгобичув – Угринів» протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00.
  • На ПП «Зосин – Устилуг» із 13:00 до 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних і легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.
  • На ПП «Корчова – Краківець» до 21:00 фермери планують блокувати рух вантажівок на виїзд із Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • На ПП «Гребенне – Рава-Руська» протестувальники з 13:00 повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • На ПП «Дорогуськ – Ягодин» організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обох напрямках до 19:00.

Контекст

Польські фермери заявляли, що 20 лютого заблокують усі переходи на польсько-українському кордоні. У вівторок аграрії розпочали загальний страйк у Польщі, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону.

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Водночас українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю із Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Про це повідомили Forbes два топчиновники в уряді.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *