Tinder посилює вимоги до верифікації через зростання кількості випадків шахрайства з використанням ШІ

Найпопулярніша у світі платформа знайомств Tinder найближчим часом розгорне нові правила верифікації у США, Великій Британії, Бразилії та Мексиці, пише Bloomberg. Ця функція вже тестується в Австралії та Новій Зеландії. Для перевірки знадобляться водійські права та відеоселфі.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Додаток розширює перевірку посвідчень особи на тлі зростання кількості випадків шахрайства з використанням штучного інтелекту та злочинів на побаченнях.
  • Тепер для верифікації потрібні будуть водійські права або паспорт і самостійно записане відео. 
  • Буде перевірятися дата народження та відповідність особи на відеоселфі фотографіям у профілі та посвідченні особи людини. Після того, як користувач надсилає інформацію, отримання схвалення займає від однієї до двох хвилин. Якщо користувач пройде перевірку посвідчення особи та фотографії, у профілі зʼявиться синя галочка.

Контекст

Підрозділ Match Group Inc. Tinder вже багато років розробляє свою систему перевірки особистості і вперше представила її в Японії в 2019 році. Компанія поступово додає до списку нові країни, але впровадження інструментів ідентифікації є складним. У 2023-му додаток почав вимагати відеоселфі замість фото для верифікації користувачів.

Як і в багатьох інших галузях, штучний інтелект також став справжньою проблемою і у світі знайомств. У схемі шахраї використовують зображення, згенеровані штучним інтелектом, для створення унікальних профілів знайомств та обманом змушують людей віддавати свої гроші. За даними Федеральної торгової комісії США, лише у 2022 році жертви такого шахрайства втратили $1,3 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *