Польська IT-компанія Euvic Group придбала частку українського аутсорсера 7Devs. Деталі угоди

Польська ІТ-компанія Euvic Group на 6000 фахівців придбала частку українського розробника програмного забезпечення 7Devs. Про це Forbes повідомила пресслужба Mergewave Capital – інвестиційного M&A радника Euvic Group в Україні.

Ключові факти

  • 7Devs – харківський аутсорсер, заснований у 2016-му. Ключові клієнти 7Devs розташовані у Європі, США та Канаді. Компанія опікується Web- та Mobile-розробкою, IT-консалтингом, хмарними технологіями, брендингом та UI/UX дизайном. 
  • Для 7Devs угода з Euvic Group – це можливість інтегрувати низку процесів для розвитку бізнесу та стати потужнішим гравцем на міжнародному ринку. Натомість польська ІТ-компанія продовжує експансію українського ІТ-ринку, повідомили у пресслужбі Mergewave Capital. 
  • «Завдяки цій угоді наша компанія отримує зацікавленого інвестора, що активно долучатиметься до бізнес-процесів замість декількох пасивних учасників», – каже засновник харківського аутсорсера Олексій Кавінскі.
  • Вартість угоди не розголошується. «Однією із неочевидних переваг є те, що капіталізація компанії від такого поглинання стрімко росте. Безперечно, розголошувати вартість угоди ми не можемо, але маю зазначити, що Euvic не та компанія, яка намагається зекономити на подібних угодах», – каже співзасновник MergeWave Capital Тарас Бачинський. 

Контекст 

Euvic Group працює на польському IT-ринку вже 18 років, у глобальному штаті компанії – близько 6000 працівників. Компанія вже здійснила чотири інвестиційні угоди на ринку України за підтримки Mergewave Capital. 

У березні 2023-го Euvic придбала українську компанію Exoft. У листопаді 2023-го – мажоритарну частку українського постачальника програмного забезпечення Artkai. В Artkai працює майже сотня працівників, отже, компанія могла коштувати $5 млн, за підрахунками Forbes. Дані про четверту інвестицію не розголошуватимуться, зазначають представники Euvic Group. 

Euvic Group планує ще низку інвестицій на ІТ-ринку України у 2024 році, прагнучи в найближчі два-три роки створити подібну екосистему в Україні, як у Польщі, зазначав голова правління Euvic SA Войцех Вольний.

В основному Euvic Group купує мажоритарну частку (51–60%) українських компаній приблизно розміром 70–200 FTE. Компанія орієнтується на мультиплікатори, які були властиві ІТ-сектору ще до повномасштабної війни, додає Бачинський. Euvic Group розглядає аутсорсингові компанії розміром близько 70–150 фахівців з оцінкою п’ять-шість EBITDA, каже він.

Ріст компаній у 20–30% по хедкаунту чи обороту за рік вважався нормою ще кілька років тому, коли зараз непоганим результатом вважаються скромні 5–10% або й просто вихід «у нуль», говорить Павло Карапінка, співзасновник Mergewave Capital.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *