Перший партнерський McDonald’s із ОККО відкрився в Одесі

30 серпня в Одесі на вул. Саймона Літмана відкрився McDonald’s, що став десятим рестораном мережі в місті та 103-м, який працює в Україні. Новий заклад втілений у співпраці з АЗК ОККО, повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Новий McDonald’s розташований у житловому масиві неподалік від в’їзду в місто зі сторони автошляху М-05 Київ–Одеса. 
  • Заклад площею 469 кв. м налічує 125 місць у залі та 106 на терасі. Ресторан працюватиме за розширеними правилами безпеки – під час повітряної тривоги ресторани зачиняються, аби працівники та відвідувачі могли перейти в найближче укриття, і відкриваються орієнтовно через годину після її скасування. 
  • Новий McDonald’s в Одесі став четвертим рестораном мережі, що розміщується безпосередньо на території автозаправної станції, і першим проєктом, втіленим у співпраці з АЗК ОККО. Раніше оператор відкрив два ресторани у співпраці з KLO та один ресторан у співпраці з WOG.
  • Зараз триває будівництво ще одного ресторану в співпраці з ОККО в Мукачеві (Закарпатська область). 
  • «Суть партнерських проєктів з АЗК полягає в тому, щоб у певній точці на трасі або в місті сформувати широкий комплекс послуг, – каже Віталій Стефурак, директор із розвитку «МакДональдз» в Україні. – Це не конкуренція, а доповнення одне одного. І головне, це можливість вибору для відвідувачів».

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. З вересня 2022 року McDonaldʼs розпочав поетапне відкриття ресторанів в Україні.

За 2022 рік виторг мережі становив 3,2 млрд грн, а збитки – 2 млрд грн, свідчать дані YouControl. У 2022 році оператор завершив будівництво та відкрив три нових ресторани, сума інвестицій сягнула близько 170 млн грн. 

У 2023 році McDonald’s в Україні отримав виторг 12,9 млрд грн і 1 млрд грн прибутку. Торік компанія відкрила 10 нових закладів, загалом інвестувала 1 млрд грн. У 2023-му компанія почала відкривати ресторани неподалік великих автотрас України.

Протягом 2023 року McDonald’s відкрив три ресторани неподалік автобанів. Перший із них почав роботу поблизу села Глибочиця (неподалік траси М-06 Київ–Чоп) влітку. Компанія відкрила ще два ресторани в нетипових для себе місцях – Олександрії (траса М-30 Стрий–Ізварине) і туристичній Яремчі на Івано-Франківщині, через яку йде дорога на Буковель і Драгобрат. 

Розміщення закладів на ключових автодорогах стало одним зі стратегічних напрямів розвитку McDonald’s із 2021 року, розповідав директор з розвитку McDonaldʼs в Україні Віталій Стефурак. Мета – бути ближчими до подорожувальників.

«Партнерство з АЗС та великими ритейлерами – це класична історія для McDonald’s в усьому світі, і в жодного партнера немає ексклюзивних прав на співпрацю з нами», – пояснила гендиректорка McDonaldʼs на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *