PayPal очолить топменеджер компанії Intuit Алекс Крісс

Новим CEO американської платіжної системи PayPal стане Алекс Крісс, який очолює підрозділ малого бізнесу та самозайнятих у IT-компанії Intuit Inc. Про це пише CNBC з посиланням на членів ради директорів PayPal.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Алекс Крісс із Intuit замінить Дена Шульмана на посаді CEO PayPal 27 вересня.
  • Крісса обрали з девʼяти кандидатів на конкурсі, який розпочався у лютому цього року. 
  • Члени ради директорів PayPal зазначили, що їх особливо вразила керівна робота Крісса в рамках угоди щодо купівлі маркетингової платформи Mailchimp за $12 млрд.

PayPal

У PayPal не обійшлося без українського коріння. Глобальний платіжний сервіс виріс із запущеного стартапа Confinity Пітера Тіля та Макса Левчина, який виїхав із України до США у 1991-му.

На початку 2000-х стартап, до створення якого також причетні Ілон Маск і Рід Хоффман, за $1,54 млрд придбав eBay. Через 13 років один із найбільших світових e-commerce перейшов на власну платіжну систему, а їхні з PayPal акції торгуються окремо.

З 2021-го стратегія PayPal – стимулювання та залучення нових клієнтів, заявив фінансовий директор Джон Рейні. Глобальна мета – вийти на 750 млн аккаунтів, із них 15-20 млн компанія планувала отримати вже цьогоріч.

Читати більше Згорнути

Контекст

Ден Шульман очолював PayPal з 2015 року, коли компанія відокремилася від eBay. Наприкінці 2022-го він повідомив про плани скласти повноваження CEO PayPal до кінця 2023 року. Шульман має зберегти за собою місце у раді директорів компанії до травня 2024-го.

Виручка PayPal Holdings у другому кварталі збільшилася на 7% у річному вираженні – до $7,29 млрд із $6,81 млрд, йдеться у пресрелізі компанії. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних FactSet, був дещо нижчим – $7,27 млрд.

Чистий прибуток за підсумками другого кварталу становить $1,03 млрд, або 92 центи з розрахунку на акцію. За аналогічний період минулого року PayPal зафіксувала чистий збиток у $341 млн, або 29 центів на акцію.

Загальний обсяг платежів на платформі компанії досяг $376,5 млрд порівняно з $339,8 млрд роком раніше. Аналітики очікували $368,9 млрд.

За даними компанії, кількість активних акаунтів у системі PayPal на кінець червня досягла 431 млн (429 млн у червні минулого року).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *