Німеччина додатково надасть на підтримку енергетики України майже €200 млн

Україна отримає від Німеччини додатково €195 млн на потреби енергокомпаній цієї зими. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку ФРН.

Ключові факти

  • Очільниця відомства Свенья Шульце на переговорах 25 жовтня в Берліні з віцепрем’єр-міністром України Олександром Кубраковим запевнила, що німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні.
  • Зазначається, що Шульце пообіцяла виділити додатково €195 млн «на енергопостачання та виживання компаній в Україні». Загалом підтримка Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку України з початку війни становить близько €1,2 млрд.
  • Близько половини нових коштів планується спрямувати на захист енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, відновлення пошкодженої війною української енергосистеми та водночас забезпечення використання енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії. Підтримка буде надана компанії «Укренерго».
  • Регіональний фонд енергоефективності Green for Growth Fund також буде поповнено через банк KfW. Це надасть місцевим підприємствам необхідну фінансову підтримку, зокрема в аграрному секторі.

Контекст

Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України на €1,4 млрд, основне завдання якого – створення «захисного щита» для протистояння російським атакам, заявив 24 жовтня федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті в Берліні шостого Німецько-українського економічного форуму.

З початку війни цивільна та військова допомога Україні з боку Німеччини сягнула €24 млрд, повідомив Шольц. Він наголосив, що за цим показником Німеччина є другим після США партнером, який підтримує Україну.

У столиці Німеччини Берліні у вівторок, 24 жовтня, відкрився шостий Німецько-український економічний форум. Захід відбувається під гаслом «Інтегрувати Україну». Понад 500 учасників хочуть отримати інформацію про розвиток економіки в Україні в умовах війни та можливості для співпраці й інвестицій.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно – обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголосили в міністерстві. 

В Міненерго заявили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *