«Нафтогаз» у першому півріччі збільшив чистий прибуток у 4 рази до 24,4 млрд грн

Чистий консолідований прибуток Групи Нафтогаз за перше півріччя зріс до 24,4 млрд грн, що майже вчетверо більше, ніж за аналогічний період 2023-го року, йдеться у повідомленні компанії. Зокрема, у січні-червні 2023-го група отримала 6,6 млрд грн чистого прибутку.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Консолідований операційний прибуток за перше півріччя досяг 28,9 млрд грн, цей показник за аналогічний період минулого року складав 14 млрд грн.

«Нафтогаз» у першому півріччі збільшив чистий прибуток у 4 рази до 24,4 млрд грн /Фото 1

Інфографіка: Нафтогаз

  • Огляд фінансової звітності Нафтогазу за шість місяців 2024 року був проведений незалежною міжнародною аудиторською компанією PwC Ukraine.
  • Збільшення прибутку вдалося досягти завдяки зростанню доходів від реалізації газу, нафти і нафтопродуктів, а також від послуг з розподілу природного газу.
  • Ключовими компаніями, які показали прибуток у першому півріччі 2024 року, є НАК «Нафтогаз України», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Україна», АТ «Укртранснафта».
  • Протягом січня-червня 2024 року підприємства Групи сплатили в державний бюджет податків на суму 44 млрд грн. Це 7,5% всіх платежів, що контролюються Державною податковою службою.

Контекст

У 2023 році чистий консолідований прибуток Групи «Нафтогаз» становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022-му.

НАК «Нафтогаз України» за результатами діяльності в 2023 році сплатить до держбюджету майже 12,2 млрд грн дивідендів, а також 2,1 млрд грн податку на дивіденди.

За підсумками першого кварталу Група «Нафтогаз» отримала 10,9 млрд грн чистого прибутку проти збитку в 1,4 млрд за аналогічний період 2023-го.

У січні-серпні компанії Групи «Нафтогаз» – АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» – видобули 9,8 млрд куб. м товарного газу, що на понад 7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *