Мобільний оператор «Vodafone Україна» наростив прибуток у сім разів за три квартали

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за девʼять місяців 2023 року зріс у 7 разів, до 3,8 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, дохід – на 8%, до 15,9 млрд грн. Про це свідчать фінансові результати мобільного оператора за три квартали 2023 року. 

Ключові факти

  • Показник OIBDA «Vodafone Україна» також продемонстрував 8% зростання і перевищив 9 млрд грн. Маржа OIBDA залишається стабільною завдяки високій ефективності бізнесу. 
  • Зростання чистого прибутку до 3,8 млрд грн (в 7 разів) обумовлено зменшенням збитків від курсових різниць внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану, пояснили в компанії.
  • Абонентська база залишається стабільною в порівнянні з попереднім кварталом 2023 року – 15,2 млн клієнтів. Зменшення у порівнянні з третім кварталом минулого року пов’язано зі зменшенням кількості користувачів мобільного зв’язку внаслідок активних бойових дій, недоступності мереж мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій та масової міграції, зазначається у пресрелізі.
  • Vodafone за звітний період збільшив інвестиції на 86% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Протягом трьох кварталів компанія інвестувала 3,8 млрд грн. В компанії наголосили, що це дозволило продовжувати оперативні ремонти ушкодженого обладнання та капітальне відновлення мережі, постраждалої внаслідок бойових дій, а також розвивати та розширювати мережу – 4800 базових станцій 4G вдалось вивести в ефір під час активної фази війни в країні.

Контекст

На початок червня 2022 року компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. Внаслідок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone втратила 400 000 абонентів.

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за результатами 2022 року впав на 71%, до 1,1 млрд грн порівняно з довоєнним 2021-м.

Дохід телеком-оператора у 2022 році склав 19,8 млрд грн, що лише на 2% менше, ніж за результатами 2021 року.

Vodafone Україна за перше півріччя 2023 року отримав майже 2,3 млрд грн чистого прибутку. Це у 3,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *