Бізнесмени Томаш Фіала і Олександр Свіщов купують виробника мінеральної води «Трускавецька»

Засновник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала та колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики Олександр Свіщов близькі до придбання активів компанії ТОВ «Фірма Т.С.Б.» із видобування та реалізації мінеральних вод у Львівській області, пише Nadra.Info з посиланням на джерела.

Ключові факти

  • ТОВ «Фірма Т.С.Б.» володіє трьома дійсними спецдозволами на видобування йодно-бромної промислової води та мінеральних вод, згідно із даними YouControl.
  • Компанія володіє низкою торгових марок на напої: «Трускавецька курортна», «Трускавецька джерельна», «Трускавецька Sport», «Трускавецька – цілющий дар Карпат», а також патентами на етикетки «Трускавецька» і етикетку «Трускавецька джерельна».
  • Згідно із даними на офіційному сайті, саме «Фірма Т.С.Б.» контролює перший у Трускавці завод мінеральних вод «Нафтуся», заснований 1962 року, який є єдиним заводом «Трускавецької» мінеральної води, що здійснює розлив на місці видобування.
  • Інформагентство зазначає, що 23 червня в Україні було зареєстровано ТОВ «Трускавецька», кінцевим бенефіціарним власником якого Томаш Фіала, через компанію Фроловіа Лімітед (Кіпр). Керівником компанії є Сергій Таратута. Зазначається, що він володіє частками у кількох компаніях, які YouControl відносить до групи родини Миколи Кмітя – екс-керівника Львівської облдержадміністрації, екс-президента холдингу IDS Group (до 2014 року).
  • Вже 31 серпня АМКУ дозволив АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев» (власник – Олександр Свіщов) купити частку в статутному капіталі ТОВ «Трускавецька», що забезпечує досягнення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
  • 21 вересня АМКУ дозволив ТОВ «Трускавецька» (опосередковано через ПІІ ТОВ «Аква-Еко») придбати активи ТОВ «Фірма Т.С.Б.», що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації мінеральної води. Концентрація може бути здійснена протягом 24 місяців.
  • Джерела Nadra.Info повідомляють, що добувний актив уже фактично контролюють нові власники, хоча угоду ще не закрито.

Контекст

За даними журналістів, для Томаша Фіали купівля ТОВ «Фірма Т.С.Б.» є нагодою наростити вплив на ринку мінеральної води і зосередити під контролем всі потужності з виробництва «Трускавецької».

У разі закриття угоди, Dragon Capital контролюватиме вже девʼять спецдозволів на підземні води. У лютому Dragon Capital цікавилася участю у конкурсі АРМА з отримання прав на управління виробником мінеральних вод під брендом «Моршинська» (IDS Ukraine), однак переможцем відбору стало ТОВ «Карпатські мінеральні води» (ТМ «Карпатська джерельна»).

У вересні 2021 року стало відомо, що Dragon Capital купує 100% акцій компанії «Аква-Еко», яка виробляє і продає мінеральну воду під брендом «Трускавецька». Актив купили у міжнародної групи компаній IDS Borjomi International. Сума угоди не розголошується, але генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала заплатив $4 млн, припускає Олексій Олейников, керуючий партнер InVenture Investment. Forbes оцінює операцію у $3–5 млн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *