Mastercard створила ШІ-модель для виявлення шахрайських транзакцій

Платіжний гігант Mastercard створив власну запатентовану модель генеративного штучного інтелекту, щоб допомогти тисячам банків у своїй мережі виявляти шахрайські транзакції, пише CNBC.

Ключові факти

  • Компанія повідомила, що її нова удосконалена модель штучного інтелекту Decision Intelligence Pro дозволить банкам краще оцінювати підозрілі транзакції в її мережі в режимі реального часу та визначати, чи є вони законними, чи ні.
  • Аджай Бхалла, президент бізнес-підрозділу Mastercard з кібербезпеки та розвідки, розповів CNBC, що нове рішення штучного інтелекту є запатентованою рекурентною нейронною мережею – основною частиною генеративного штучного інтелекту – від Mastercard, створеною з нуля командами компанії з кібербезпеки.
  • Власний алгоритм Mastercard навчається на даних приблизно 125 млрд транзакцій, які щорічно проходять через мережу компанії.
  • Бхалла заявив, що нова технологія ухвалення рішень про транзакції від Mastercard може допомогти фінансовим установам підвищити рівень виявлення шахрайства в середньому на 20%. Однак у деяких випадках ця модель призвела до підвищення рівня виявлення шахрайства на 300%, додав Бхалла.
  • Mastercard заявляє, що за останні пʼять років компанія інвестувала понад $7 млрд у кібербезпеку та технології штучного інтелекту.

Контекст

Декілька компаній у сфері платежів та цифрового банкінгу нещодавно заявили, що ШІ призведе до серйозних змін у їхніх продуктах. 

PayPal минулого тижня оголосила про нові продукти на основі штучного інтелекту, а також функції оформлення замовлення в один клік.

У МВФ очікують, що штучний інтелект змінить глобальну економіку, повідомила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва. За словами Георгієвої, світ знаходиться на порозі технологічної революції, яка може дати поштовх продуктивності, прискорити глобальне зростання та підвищити доходи у всьому світі. На її думку, ШІ торкнеться майже 40% робочих місць, замінивши одні та доповнивши інші.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *