Роботи в IT стало більше – кількість вакансій у січні

У січні рекрутери опублікували на рекрутинговій платформі Djinni 10 214 IT-вакансій. Це на 30% більше, ніж в грудні. Про це свідчить статистика Djinni.

Ключові факти

  • Кількість вакансій у січні на 150 більше, ніж у листопаді.  
  • Найактивніше виросла кількість вакансій для HR i Design.
  • Єдина категорія, де вакансій стало ще менше — Java-розробники.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення кількість кандидатів перевищує кількість вакансій. Найми спеціалістів без досвіду на мінімальному рівні.

Традиційно їхніми найбільшими роботодавцями були сервісні гіганти. Через малу кількість проєктів з-за кордону та глобальну рецесію вони не поспішають наймати. «Два-три роки тому ми обіцяли абітурієнтові красиве майбутнє, а через війну не можемо цього забезпечити», – сказав співзасновник та член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей на Forbes Tech наприкінці листопада 2023-го. 

Криза на ринку праці лише драйвить розвиток шкіл, яких за останні 20 років з’явилося понад три десятки. Великі гравці запускають partnership-відділи, які працюють із компаніями, щоб швидко пропонувати найкращих випускників, говорив Forbes Роман Апостол, CEO та співзасновник Mate academy.

Як обрати школу — читайте у великому гіді від Forbes на понад три десятки IT-шкіл з програмування, маркетингу, менеджементу, Data Science та AI.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *