Максим Шкіль розповів, коли «Автострада» здасть обʼєкт на станції метро «Деміївська»

Група компаній «Автострада» розраховує до кінця серпня завершити роботи на аварійній ділянці між станціями метро «Деміївська» – «Либідська» у Києві. Про це розповів власник компанії, засновник холдингу MS Capital Максим Шкіль в інтервʼю Forbes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Шкіль зазначив, що «Автострада» отримала проєкт за прямим контрактом через аварійну ситуацію і «гостру проблему з функціонуванням гілки». «Це зумовлює заключення угоди без торгів, по прямому контракту», – пояснив він. 
  • За словами підприємця, «Автострада» запропонувала ціну майже у два рази меншу за оцінку замовника, – в районі 400 млн грн. 
  • «Ця цінова пропозиція була найнижча серед конкурентів. На сьогодні ні копійки за цей обʼєкт в «Автостраді» ніхто не заплатив. Авансування не передбачено, так прописаний контракт. Зараз працюємо, аби заробити собі імʼя у будівництві метро», – зазначив він. 
  • З наступного дня від укладення угоди компанія приступила до цілодобової роботи, без вихідних. «Якщо нам нічого не завадить – до кінця серпня маємо запустити цей обʼєкт», – наголосив він.
  • Шкіль також розповів, що до цього проєкту «Автострада» готувалася три роки. «Розуміли, що ніша вільна. Тому почали залучати проєктантів, зокрема вихідців з «Метробуду», – зібрали близько 800 профільних спеціалістів. Також у нас свій проєктний інститут, де 120 працівників», – наголосив бізнесмен. 
  • Він зазначив, що компанія братиме участь в усіх тендерах на будівництво метро, не тільки в столиці. «Бачимо цей напрям як перспективний та один з ключових для «Автостради», – пояснив підприємець.

Контекст

8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станцій метро через терміновий ремонт на перегінному тунелі між «Деміївською» та «Либідською». Причина – розгерметизація тунелю та поява тріщин в стінах. Поїзди наразі курсують від станції «Героїв Дніпра» до станції «Либідська».

Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

Попередні висновки від Науково-дослідної судово-експертної установи – аварійна ситуація на ділянці тунелю виникла через неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи.

Єдиним учасником тендера щодо ремонту аварійної ділянки було ТОВ «Група компаній «Автострада», власником якої є ТОВ «МС Капітал» киянина Максима Шкіля.

«Автострада» наразі здійснює розробку котловану з кріпленням третього ярусу, очищення залізобетонних поверхонь та видалення демонтованого бетону. Крім того, проводять хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву, підготовку поверхні тунелю для додаткового підсилення.

Шкіль – власник холдингу MS Capital, до складу якого входять пʼять компаній. Зокрема: у сфері залізничної логістики – «Перша логістична компанія»; у дорожньо-мостовому будівництві – Група компаній «Автострада»; в агропромисловому комплексі – «Прилуцька аграрна компанія»; у сфері автодилерства – «Audi Центр Одеса Юг»; у видобутку та переробці граніту – «Бехівський гранітний карʼєр».

За даними YouControl, у 2021 році виторг компанії «Автострада» досяг 10,9 млрд грн, операційний прибуток – 164 млн грн. У 2022-му виторг впав до 4,5 млрд грн. За підсумками 2023 року виторг ТОВ «Група компаній «Автострада» склав 8,1 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *