lifecell назвав нелогічним штраф регулятора на 10,5 млн грн за неготовність до блекауту

Компанія lifecell не погоджується з рішенням регулятора щодо накладення штрафу у розмірі понад 10,4 млн грн за неготовність до блекауту і планує оскаржити це рішення у суді. Про це Forbes Ukraine повідомили в пресслужбі lifecell.

Ключові факти

  • Компанія заявила, що штраф було накладено після проведення повторної перевірки та повного підтвердження НКЕК виконання компанією всіх вимог законодавства щодо генераторів та покриття у Рівненській області.
  • «Накладання штрафу після виконання lifecell усіх вимог НКЕК, що підтверджується актом перевірки від 23.02.2024 року, розміщеним на сайті НКЕК, виглядає нелогічно», – заявила компанія.

Контекст

У січні минулого року регулятор розпочав перевірки операторів у низці областей. Загалом було проведено 22 позапланові перевірки на обʼєктах операторів «великої трійки» (Vodafone, «Київстар», lifecell). Під час проведення цих заходів нагляду було виявлено порушення у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. У грудні 2023 року НКЕК виявила, що порушення не усунув оператор lifecell. 

13 березня стало відомо, що регулятор оштрафував lifecell на 10,45 млн грн за невиконання вимог щодо готовності до блекауту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *