Арешт частки в lifecell – Turkcell оскаржує рішення

Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell оскаржує арешт 19,8% корпоративних прав lifecell і 100% корпоративних прав UkrTower через суд. Про це йдеться у повідомленні на турецькій платформі публічного розкриття інформації.

Ключові факти 

  • Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell 7 березня 2024 року подав апеляцію щодо рішення про арешт 19,8% корпоративних прав ТОВ «Лайфселл» і 100% корпоративних прав ТОВ «Укртауер» та ТОВ «Пейселл» у рамках кримінального провадження за підозрою Михайла Фрідмана.
  • Офіційну ухвалу суду про арешт часток дочірні компанії Turkcell отримали 5 березня 2024 року.
  • «Ми хотіли б підкреслити, що вважаємо, що вищезазначена особа не має контролю та впливу на наші українські дочірні компанії», – йдеться у заяві турецького холдингу. В Turkcell заявили, що рішення стосовно арешту часток не мало істотного впливу на діяльність українських дочірніх компаній.
  • Виконання прецедентних умов, включаючи скасування цього рішення, про закриття угоди з продажу українських активів компанії NJJ Capital, оголошеної 29 грудня 2023 року та 30 січня 2024 року, триває. 
  • «У цій справі ми виступаємо як представники Turkcell, бо менеджмент компанії не може приїхати в Україну через війну. Рішення суду може бути ухвалено в період від двох тижнів до 1,5 місяця», – сказав СЕО lifecell Ісмет Язиджі в інтерв’ю Forbes, яке буде опубліковане найближчим часом.

Контекст 

7 жовтня 2023 року СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. 

11 жовтня 2023 року ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яка є в розпорядженні редакції, написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстару», є ще один мобільний оператор – lifecell (ТОВ «Лайфселл»). 

Суд наклав арешт на 100% ТОВ «Пейселл», яке належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також було арештовано корпоративні права ТОВ «Укртауер».

13 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акцій мобільних операторів «Київстар» та lifecell. Суд ухвалив, що слід вважати правильним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар». В іншій частині судове рішення залишилося без змін. 

Президент компанії «Київстар» Олександр Комаров в інтервʼю Forbes у жовтні 2023 року казав, що компанія не бачила ухвали суду про арешт корпоративних прав: «Це іронія. Ні ми, ні компанія Veon, ні компанія «Київстар» або представники цих компаній не бачили цю ухвалу суду».  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *