LG, Bosch та Sony закривають магазини у Росії – росЗМІ

У Росії почали закриватися спеціалізовані магазини LG, Bosch і Sony, пише «Коммерсантъ». Деякі магазини працюватимуть до літа, допоки не розпродадуть залишки товарів.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • За даними виданням, досі роздрібні партнери закордонних виробників не закривали магазини, щоб уникнути штрафів від орендодавців. На місці магазинів компаній, що пішли, вже відкриваються точки продажу постачальників із Туреччини та Китаю.
  • У техпідтримці LG повідомили, що закрилися всі магазини бренду «через зупинку поставок».
  • Оператор підтримки Sony повідомив, що в одному з ТЦ магазин закритий також «через відсутність поставок». Ще три роздрібні точки Sony в Москві пропрацюють до літа, щоб розпродати залишки.
  • Монобрендові магазини почав закривати і німецький Bosch, розповіли у сервісній підтримці вендора. За словами оператора, вже закрито всі магазини, крім одного, де також розпродують залишки.

Контекст

Після початку вторгнення в Україну багато іноземних брендів електроніки почали заморожувати постачання до РФ, серед них LG, Sony, Bosch і Samsung. За даними видання, закриватися магазини почали тільки зараз, оскільки у багатьох було укладено довгострокові договори оренди, при розірванні яких довелося б відразу перерахувати всі платежі.

Станом на 17 грудня 1232 компанії згорнули операції у Росії та заявили про намір покинути країну. Водночас 1573 фірми поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 547 призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Російський ринок повністю залишили 300 іноземних компаній, вартість угод може сягати $25 млрд, повідомляв KSE Institute у грудні.

Збитки західних компаній, які вийшли з Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну, сягнули щонайменше $103 млрд, писало видання The New York Times із посиланням на аналіз фінансових звітностей.

Після вторгнення в Україну в Росії створили підкомісію урядової комісії з контролю за здійсненням іноземних інвестицій. Вона працює під керівництвом міністра фінансів РФ Антона Силуанова і видає дозволи на укладання угод між іноземними компаніями та покупцями їхніх російських активів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *