«Київстар» відновив послугу міжнародного голосового роумінгу

Мобільний оператор «Київстар» усунув проблему з обривами дзвінків, відновив послугу міжнародного голосового роумінгу та стабілізував звʼязок у Києві, повідомляє пресслужба компанії. Також оператор відновив у столиці доступ до мобільного інтернету.

Ключові факти

  • Наразі понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані. 
  • Абонентам «Київстару» вже доступний голосовий зв`язок, в тому числі – в міжнародному роумінгу, послуги «Домашнього Інтернету». 
  • Також учора було розпочато відновлення доступу до послуг мобільної передачі даних, зокрема на заході України, яке триватиме й сьогодні.
  • У компанії попередили про короткочасні труднощі з якістю зв`язку у деяких населених пунктах. 
  • Також «Київстар» відновив у Києві доступ до мобільного інтернету 4G/LTE, повідомив головний продуктовий директор Михайло Нестор. Першою ж областю, де відновили мобільний інтернет, стала Івано-Франківська.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Хакери зламали захист «Київстару» через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників, сказав президент компанії Олександр Комаров.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *