Велика Британія допоможе з відбудовою 10 українським громадам. Хто отримає гроші

Міністерство розвитку громад та уряд Великої Британії за результатами конкурсу обрали 10 українських громад, які розпочнуть процес відновлення, йдеться у релізі проєкту. Загалом заявки на участь у проєкті надіслали майже 500 громад.

Ключові факти

Мінвідновлення за узгодження з посольством Великої Британії відібрали до участі в межах проєкту такі громади:

  • Вінницька область (Ладижинська громада);
  • Миколаївська область (Новобузька громада);
  • Одеська область (Кароліно-Бугазька громада);
  • Полтавська область (Гоголівська громада);
  • Сумська область (Роменська та Дубов’язівська громади);
  • Харківська область (Новопокровська громада);
  • Чернігівська область (Сосницька, Бобровицька та Михайло-Коцюбинська громади).

Велика Британія допоможе 10 українським громадам у відновленні. Хто отримає гроші /Фото 1

Інфографіка: Відбудова громад

Усі обрані громади мають статус територій відновлення, пошкодження критичної та соціальної інфраструктури і раніше не розробляли плани відновлення й розвитку. 

Громади також надіслали на розгляд об’єкти, для яких можна отримати фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації.

Контекст

Проєкт Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах» підтримує українські територіальні громади у відновленні. Проєкт реалізується спільно з Міністерством розвитку громад, за підтримки уряду Великої Британії (UK International Development) та втілюється Abt Britain і KPMG в Україні.

Загалом заявки на участь у проєкті надіслали 487 українських громад, найбільше звернень було з Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Харківської, Одеської та Сумської областей. 

Найбільше запитів стосувалися відновлення закладів освіти, мультифункціональних публічних просторів, де поєднуються ЦНАПи, сільські селищні ради і місця громадської активності, системи водопостачання, реабілітаційні центри.

3 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду сказав, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують $700 млрд. У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до $411 млрд. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *