Індійський магнат Ратан Тата помер у віці 86 років

В Індії 9 жовтня у віці 86 років помер бізнесмен Ратан Тата, який понад два десятиліття очолював корпорацію Tata Group, повідомила пресслужба Tata Group.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Ратан Тата народився у 1937 році. Навчався архітектури у США. З 1991 по 2012 роки він очолював раду директорів сімейного конгломерата Tata Group.
  • За 21 рік він вивів індійську корпорацію на міжнародну арену. У 2000-му Tata Group придбала британську чайну компанію Tetley за $432 млн, у 2007 році – англо-голландського виробника сталі Corus за $13 млрд, у 2008-му – британські автомобільні бренди Jaguar і Land Rover у Ford Motor за $2,3 млрд.
  • Після відходу з Tata Group у 2012 році Ратан Тата почав інвестувати в індійські стартапи, підтримуючи безліч компаній, серед яких фірма цифрових платежів Paytm, Ola Electric та провайдер послуг для дому й краси Urban Company.
  • Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді висловив співчуття сімʼї та назвав Ратана Тата «бізнесменом-візіонером, чуйною і неймовірною людиною».

Ратан Тата, Tata Group /Getty Images

Ратан Тата, Tata Group Фото Getty Images

Контекст

Tata Group, історія якої налічує 155 років, має представництва більш ніж у 80 країнах на шести континентах. Корпорація складається зі 114 компаній і філій, у яких зайнято близько 660 000 осіб.

Вона є найбільшою приватною корпоративною групою в Індії з річним доходом понад $100 млрд. Tata Group має активи в галузях звʼязку та інформаційних технологій, техніки, матеріалів, послуг, енергетики, споживчих товарів і хімічних речовин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *