Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell – Шелемба

Підсанкційний мільярдер Михайло Фрідман не отримає жодного цента від угоди з продажу оператора мобільного звʼязку lifecell інвесткомпанії NJJ французького мільярдера Ксавʼє Ньєля, повідомив «Інтерфакс-Україна» CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба. Така пряма заборона міститься в транзакційних документах, укладених між Turkcell і французьким інвестором.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • «Жодного цента від продажу активів Turkcell в Україні не буде передано підсанкційним особам або підконтрольним їм компаніям у результаті угоди з NJJ», – пояснив Шелемба.
  • Він додав, що усі сторони цієї угоди – і покупці, і продавці – юридично зобовʼязані суворо дотримуватися міжнародного та українського законодавства, зокрема чинних санкцій Ради національної безпеки і оборони.
  • За словами Шелемби, найімовірніше, кошти від продажу активів в Україні буде спрямовано на фінансування капітальних витрат на основному ринку Turkcell у Туреччині, зокрема, на погашення боргових зобовʼязань. 
  • Згідно з оприлюдненою 20 березня інформацією, Turkcell планує інвестувати майже $800 млн протягом 2024 року в розширення мережі та інфраструктури в Туреччині. Основна сума зобовʼязань із відсотками з обслуговування короткострокового боргу Turkcell у 2024–2025 роках становить $1,8 млрд.

Контекст

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia».

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *