Фінрезультати, ризики та очікування. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни

Цьогоріч 74% компаній – членів Американської торговельної палати в Україні вдалося досягти запланованих фінансових результатів, 24% – не змогли цього зробити, свідчать результати опитування «Ведення бізнесу в воєнній Україні: річні підсумки та прогнози». Також представники бізнесу дали прогноз на 2024 рік.

Ключові факти

  • Наступного року 46% опитаних компаній – членів палати сподіваються на зростання доходів, 41% – вважають, що доходи не зміняться, а 13% прогнозують зменшення. 
  • Також 55% респондентів зазначають, що чисельність персоналу в їхніх компаніях залишиться незмінною, 33% – збільшать кількість працівників, а 12% – очікують зменшення. 
  • Понад половина (54%) представників компаній-членів повідомили, що їхні інвестиції залишаться незмінними.

Фінрезультати, ризики та прогнози. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни /Фото 1

Інфографіка: Американська торговельна палата в Україні

  • Серед опитаних представників бізнес-спільноти 40% вважають, що війна закінчиться у 2025-му, 24% – у 2024 році, 17% – через пʼть років.
  • Згідно з результатами опитування, окрім повномасштабної війни, найбільшими геополітичними ризиками на 2024-й, які можуть вплинути на Україну та, потенційно, на бізнес, компанії вважають вибори в США, глобальні збройні конфлікти/війни, порушення ланцюгів поставок та економічної безпеки, а також дефіцит ресурсів.

Фінрезультати, ризики та прогнози. Як працюють компанії – члени Американської торговельної палати в умовах війни /Фото 2

Інфографіка: Американська торговельна палата в Україні

  • Також бізнес очікує від влади посилення національної безпеки та оборони й розмінування території, проведення судової реформи, забезпечення захисту ланцюгів постачання. 

Контекст

Участь в опитуванні, проведеному в першій половині грудня, взяли 108 керівників і топ-менеджерів компаній-членів, 76% респондентів – керівники компаній.

Після півтора року повномасштабної війни Росії в Україні 84% компаній повністю функціонують, йшлося у попередньому опитуванні Американської торговельної палати в Україні. Згідно з ним, 16% компаній продовжують працювати частково.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *