Фінляндія почала блокувати продаж нерухомості росіянам з міркувань безпеки

Фінляндія заблокувала три угоди з продажу нерухомості російським покупцям, повідомляє тамтешнє Міноборони. Йдеться про обʼєкти, розташовані поблизу кордону з Росією, і про те, що їхнє придбання «завадило б захисту територіальної цілісності».

Ключові факти

  • Рішення від 17 жовтня, підписане міністром оборони Антті Хакканеном, стосується двох обʼєктів нерухомості в місті Руоколахті та одного в місті Кітее, йдеться в заяві.
  • «Що стосується операцій з нерухомістю в Руоколахті, то одна була здійснена приватними особами, інша – компанією, а угода в Кітее була здійснена приватною особою. Фактичними бенефіціарами є громадяни Росії», – повідомило Міноборони Фінляндії.
  • Новий закон, який набув чинності на початку року, надав владі ширші повноваження щодо припинення угод з нерухомістю з міркувань національної безпеки. пише Bloomberg.
  • Минулого року фінська влада запобігла продажу майна колишнього будинку престарілих у Канкаанпаа на заході країни, поряд із військовим обʼєктом.

Контекст

Торік росіяни становили найбільшу частку закордонних покупців нерухомості у Дубаї, свідчать дані брокерської компанії Betterhomes. Інтерес росіян до житла у Дубаї різко зріс після початку війни в Україні, оскільки РФ зіткнулася з іще жорсткішими санкціями, це допомогло підвищити вартість та кількість продажів квадратних метрів до рекордного рівня.

У період із січня по червень цього року до Таїланду прибуло 791 574 громадянина Росії, що більш як на 1000% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Торік половину з проданих у Таїланді вілл скупили росіяни.

Росіяни масово скуповують нерухомість за кордоном. Найбільше – в ОАЕ, Греції та Туреччині. Однією з ключових цілей купівлі нерухомості є набуття статусу резидента. Всі із вказаних країн пропонують або тривалу посвідку на постійне проживання, або громадянство. В Обʼєднаних Арабських Еміратах росіянам видають документ одразу на 10 років. Серед найпопулярніших напрямків для купівлі нерухомості у росіян також опинилися Іспанія, Грузія, Італія та Франція. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *