Фільм «Дюна: Частина друга» показав найкращий з початку року старт у кінотеатрах США

Фільм «Дюна: Частина друга» режисера Дені Вільнева показав найкращий з початку року старт у кінотеатрах США, зібравши $81 млн на перший вікенд після релізу. У світі фільм заробив ще $97 млн, сукупні касові збори сягнули $178 млн, пише The Variety. 

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Масштабна картина із Тімоті Шаламе та Зендаєю в головних ролях, масою спецефектів та бюджетом $190 млн виявилася особливо популярною у кінотеатрах формату Imax. На цей формат припала майже чверть зборів фільму в Північній Америці, або близько $18,5 млн. 
  • Картина отримала найбільший міжнародний старт у Великій Британії – $11,8 млн, за нею йдуть Франція – $9,6 млн, Німеччина – $9,1 млн, Південна Корея $6,9 млн та Австралія – $6 млн. Премʼєра очікується у Китаї та Японії, двох основних закордонних ринках.

Цитата

«Це видатний дебют для сиквела науково-фантастичного фільму. Глядачі відчувають звʼязок із цими людяними, вразливими героями», – сказав Девід Гросс із консалтингової компанії Franchise Entertainment Research.

Контекст

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозують вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга «Дюна» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *