ФДМУ виставив на аукціон будівлю Уманської виправної колонії

Фонд держмайна України виставив на аукціон комплекс споруд колишньої виправної колонії в центрі Умані Черкаської області, свідчать дані «Prozorro. Продажі». За пʼять годин ціна лота зросла зі 150 000 грн до 28,5 млн грн. У підсумку перемогу здобув депутат місцевої райради Борис Пахолюк із пропозицією 29 млн грн.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • 2 квітня Фонд держмайна виставив на торги комплекс нежитлових будівель і споруд в Умані Черкаської області загальною площею 3100 кв. м. За даними «Prozorro. Продажі», до лота входить учбово-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії, побудований у 1972 році, та кілька інших споруд.
  • Також до лота увійшла земельна ділянка під спорудами площею 60 соток, розташованих у центрі міста на вул. Європейській, 27б.
  • Стартова ціна лота – 150 000 грн. «Вирішили зробити закриту ставку 2 млн грн, – написав на своїй сторінці Facebook засновник компанії Inzhur Андрій Журжій. – О 12:35 розпочався аукціон на Prozorro і відкрилися закриті ставки: 42 учасники і найвища закрита ставка – 22 млн грн».
  • Станом на 18 годину 2 квітня триває третій раунд торгів. Найвища ставка – 28,5 млн грн.
  • Оновлено. Переможцем аукціону із пропозицією 29 млн грн став Борис Пахолюк. Імовірно, йдеться про депутата Уманської райради від партії «Європейська солідарність», свідчать дані YouControl.

Контекст

У 2020 році в Україні налічувалося 27 законсервованих в’язниць. Ці установи не використовуються, тому Мінʼюст планував виставити їх на продаж. Міністр юстиції Денис Малюська говорив про плани залишити в Україні тільки дві в’язниці. Водночас у кожному великому місті мають з’явитися слідчі ізолятори. 

Зокрема, у 2021 році Мінʼюст продав Львівську виправну колонію №48, що на вул. Хуторівка у Львові, за 407,5 млн грн. Вартість майна колонії під час аукціону зросла у кілька разів. Це був перший випадок продажу в’язниці в Україні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *