Дональд Трамп може втратити $450 млн готівкою через дві судові справи

Дональд Трамп може втратити левову частку наявних у нього коштів через виплати за двома судовими позовами. Це може зашкодити кандидатові в президенти США, який асоціюється з фінансовим успіхом і багатством, пише Bloomberg. 

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • 26 січня суд Нью-Йорка зобовʼязав Трампа виплатити $83,3 млн письменниці Джин Керролл за позовом про наклеп. Цього тижня очікується рішення у цивільній справі про шахрайство, де від Трампа вимагають повернути $370 млн «незаконного прибутку», який він отримав, приховавши свої статки від банків заради вигідніших умов за кредитами.
  • Раніше мільярдер заявляв, що запаси готівки у нього «істотно перевищують» $400 млн. Bloomberg Billionaires Index оцінює його ліквідні активи приблизно в $600 млн.
  • Як зазначає видання, обидва позови покликані фінансово «покарати» Трампа. Загалом статки Трампа оцінюються в $3,1 млрд. Штраф $450 млн «зʼїсть» 15% цієї суми.

Контекст

Дональду Трампу висунуто звинувачення у 91 кримінальному злочині у чотирьох кримінальних справах, що у сумі може становити до 700 років вʼязниці. При цьому по-справжньому завадити Трампу взяти участь у виборах президента США може лише справа про штурм Капітолія.

Конституція США забороняє обіймати державні посади тим, хто брав участь у заколоті проти Сполучених Штатів. 

Справи проти Трампа є історичним моментом в американській політиці: вперше колишньому президентові було висунуто звинувачення і його можуть притягнути до відповідальності. 

Під час передвиборної кампанії Трамп критикував судові позови і стверджував, що вони є спробою використати суди, аби завадити йому повернутися до Білого дому.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *