Делістинг Kernel з Варшавської біржі зупинено

Виключення акцій агрохолдингу Kernel з Варшавської фондової біржі зупинено, до завершення судового розгляду Окружним судом Люксембургу позову міноритаріїв, які оскаржують делістинг, йдеться у повідомлені Варшавської фондової біржі. 

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Управління фінансового нагляду Польщі (PFSA) не видаватиме рішення про надання дозволу на вилучення акцій Kernel, до завершення судового розгляду в Окружному суді Люксембургу, яке було ініційованого групою міноритарних акціонерів компанії. 
  • Міноритарії оскаржують рішення ради директорів Kernel від 13 квітня 2023 року про делістинг.
  • «Рішення було прийнято на підставі нашого позову», – написав в Telegram Павло Бойко, засновник Gonzo Invest й власник 2% акцій Kernel. «Це лише одна з перших перемог», – додав він. 

Контекст

15 травня Kernel подав до Управління фінансового нагляду Польщі заявку на вилучення своїх акцій з Варшавської фондової біржі (ВФБ). Офіційно Kernel пояснював рішення піти з біржі тим, що компанія більше не бачить переваг від перебування на Варшавській біржі. Forbes у квітні писав, що, можливо, в Андрія Веревського була більш прагматична та конкретна причина – можливість дешево викупити акції й повернути контроль над холдингом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *