Блокада кордону. УЗ відправила потягом першу партію фур до Польщі

«Укрзалізниця» відправила до Польщі перший контрейлерний поїзд з вантажівками, які змушені були чекати на кордоні через блокаду з боку польських перевізників, повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • У складі першого поїзда – 23 платформи, на які завантажили 13 тягачів з напівпричепами. 
  • Поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща). Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході «Ізов – Грубешів».  
  • Аналогічні рейси будуть організовані й у зворотному напрямку. Зі станції Славкув фури прямують до місця призначення вже автошляхом. 
  • Водії фур доїжджають до залізничних платформ автобусом.
  • Над проєктом компанія працювала два тижні. Залишилося розв’язати формальні питання щодо швидкого перетину польського кордону – компанія працює над прискоренням процесу, повідомили в УЗ. 
  • Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

1 грудня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер погодили заходи для розблокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

УЗ готується переправляти навантажені на контрейлерні платформи українські фури масово, повідомив 7 грудня заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов. За його словами, так українські експортери намагаються розв’язати проблему з блокадою українсько-польського кордону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *