Блокада кордону. «Інтерпайп» Віктора Пінчука у листопаді втратила $1,2 млн

Компанія «Інтерпайп» через блокування польсько-українського кордону в листопаді недоотримала або додатково витратила $1,2 млн. Про це повідомив директор із забезпечення закупівель і логістики групи Олексій Яновський у відповіді на запит «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • За підсумками девʼяти місяців на частку автомобільних перевезень до Європи припадало 38% від усієї відвантаженої продукції «Інтерпайп», повідомив Яновський.
  • Через блокаду кордону «Інтерпайп» не доставила уже виготовлену продукцію європейським клієнтам, також частину замовлень було перенесено з листопада на грудень. «Це наші прямі збитки в листопаді від страйку», – сказав директор із закупівель і логістики.
  • Яновський також повідомив, що, крім цього, є й непрямі збитки. Зокрема, щоб уникнути заблокованих пунктів пропуску, потік авто було переспрямовано на інші вільні переходи в Словаччині та Румунії. Збільшення транспортного плеча призвело до зростання вартості транспортування продукції.
  • Крім того, «Інтерпайп» купувала низку товарів за імпортом, який також не може поставити через блокаду. 

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Хребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *