Бізнесмен Костянтин Єфименко спростував інформацію про націоналізацію його активів в Росії

Співвласник компаній Biopharma і Tribo Костянтин Єфименко ніколи не мав активів у РФ. Про це Forbes повідомила пресслужба бізнесмена, коментуючи інформацію росЗМІ про націоналізацію низки російських підприємств, які нібито контролював Єфіменко і його сімʼя. 

Ключові факти

  • Пресслужба Костянтина Єфименка спростувала інформацію, яку розповсюдили російські медіа. «Це абсолютна вигадка, у Костянтина немає сестри в РФ та ніколи не було активів в Росії», – повідомила пресслужба бізнесмена.

Контекст

13 грудня «Комерсант» повідомив, що Волзький міський суд Волгоградської області передав Росмайну кілька підприємств, повʼязаних із Костянтином Єфименком. Йдеться про «Уральський завод автотекстильних виробів» в Асбесті, «Завод фрикційних і термостійких матеріалів», «Волзький завод текстильних матеріалів» та інші підприємства, розташовані у Волгоградській, Свердловській, Ярославській областях та Татарстані. Основними замовниками та споживачами продукції цих підприємств були російські оборонні заводи.

У позові йшлося про те, що всі свої активи в РФ Єфименко ніби передав рідній сестрі Марії. Російська генпрокуратура стверджує, що Марія Єфименко володіє підприємствами через кіпрський офшор «Темак Лімітед». А у серпні 2022 року вона нібито змінила імʼя на Єлизавету Андрєєву, отримавши російське громадянство. Після цього вона виїхала до ОАЕ і більше до РФ не поверталася.

Генпрокуратура назвала Єфименка та Андрєєву членами «екстремістської групи», оскільки Білоцерківський благодійний фонд Єфіменка «виступає одним із спонсорів ЗСУ». Крім того, у позові йшлося, що Єфименко купує та постачає українським військовим дрони та медикаменти через свою компанію «Біофарма Плазма».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *