«Київстар» розпочне відновлення мобільного інтернету в другій половині дня із західних регіонів

Мобільний оператор «Київстар» має намір почати відновлення послуг мобільного інтернету в другій половині дня із західних регіонів країни, повідомив президент компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону.

Ключові факти

  • За його словами, наразі повністю відновлено послуги фіксованого інтернету для дому приблизно в 1 млн домогосподарств по всій Україні, також майже на 99% відновлено послуги голосового зв’язку.
  • Комаров додав, що компанія сподівалася сьогодні вночі розпочати відновлення послуг мобільного інтернету, але це зробити не вдалося.
  • «Дуже сподіваємося, що сьогодні в другій половині дня розпочнемо відновлення із заходу України. Регіон за регіоном, потроху обережно почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету», – сказав він.
  • Гендиректор «Київстар» очікує, що компанія зможе повністю відновити три базові послуги – мобільний інтернет, голосові послуги та SMS – до кінця цього тижня.
  • Відновлення всіх додаткових послуг, на думку Комарова, займе кілька тижнів.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань

Хакери зламали захист «Київстару» через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників, сказав президент компанії Олександр Комаров.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *