Бізнес став рідше звертатися до Офісу Зеленського щодо тиску правоохоронців – заступник генерального прокурора

Бізнес став менше звертатися до Офісу президента (ОП) через проблеми з правоохоронцями і податковою. Про це в інтервʼю Forbes розповів заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький, який входить до координаційної платформи на базі ОП для розв’язання проблем підприємців.

Ключові факти 

  • На останній зустрічі, яка відбулася у кінці жовтня, були представники всього двох компаній з паливно-енергетичного сектору, каже Вербицький. «Ці зустрічі не закінчилися, але їхня інтенсивність зменшилася», – наголошує заступник генерального прокурора.
  • Всього в ОП пройшло понад 10 зустрічей. На них були присутні 30 компаній. Розглянули близько 50 ситуацій. Проте не всі питання стосувалися Офісу генерального прокурора. «Звучали питання щодо колізій у законодавстві та санкцій проти російського бізнесу. Також були питання до податкової», – пригадує Вербицький. 
  • В Офісі генпрокурора готові брати участь у зустрічах, якщо кількість запитів від бізнесу збільшиться. 

Контекст 

З липня цього року в ОП створена координаційна платформа, яка розглядає скарги підприємців на правоохоронні органи та інші державні установи. Її координують два заступники голови ОП – Ростислав Шурма, який відповідає за економічний блок, та Олег Татаров, котрий контролює силовий блок. Також у зустрічах брали участь представники Офісу генерального прокурора, Мінекономіки, Бюро економічної безпеки (БЕБ) тощо. 

Платформу створено за дорученням президента після того, як наприкінці червня Володимир Зеленський провів зустріч з бізнесом. Цього року бізнес усе частіше скаржиться на тиск із боку силовиків та податкової.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *