Berkshire Hathaway Воррена Баффета накопичила рекордні $157 млрд

Компанія американського бізнесмена Воррена Баффета Berkshire Hathaway накопичила рекордні $157 млрд. У разі настання рецесії в економіці США мільярдер зможе отримати вигоду, сказав у коментарі Business Insider Стів Ганке, професор прикладної економіки в Університеті Джона Гопкінса.

Ключові факти

  • До суми в $157 млрд входить як готівка, так і казначейські облігації. Кількість усіх ліквідних активів мільярдера станом на кінець вересня була майже на $50 млрд більшою, ніж рік тому. 
  • Грошовий запас Berkshire Hathaway зріс частково за рахунок продажу минулого кварталу акцій на $5 млрд у чистому вираженні. Загалом за останні чотири квартали Баффет продав акцій на $44 млрд.

Контекст

Баффет відомий тим, що заробляє під час криз. «Ловити рибу в каламутній воді» – це класична стратегія Баффета, вважає Ганке. Через те що ФРС різко скоротила на ринку ліквідну грошову масу, чого не було з 1933 року, Баффет здатний передбачити настання неспокійної економічної ситуації, якою скористається, вважає економіст.

За його словами, Баффет заробляє, кредитуючи та рятуючи проблемні фінансові установи, і тепер він чекає майбутніх економічних потрясінь та стресів.

Berkshire витратила $21 млрд, здійснивши пʼять транзакцій всього за 18 місяців під час минулої фінансової кризи, коли Баффет уклав вигідні угоди з Goldman Sachs, General Electric, Mars, Dow Chemical та Swiss Re.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *