АРМА готує до продажу понад 260 картин із колекції Медведчука

Агентство з розшуку та менеджменту активів готується до продажу 264 заарештованих картин, якими володів колишній народний депутат Віктор Медведчук, йдеться у повідомленні АРМА. Кошти від реалізації поповнять держбюджет.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цими днями працівники АРМА провели повторний огляд картин, які належали Медведчуку, та зробили їх фотофіксацію. 
  • Незабаром відбудеться засідання конкурсної комісії, яка визначить реалізатора картин.
  • Вартість полотен буде визначена під час підготовки відповідним майданчиком «Прозорро.Продажі» аукціону.
  • Усі кошти від продажу картин поповнять держбюджет України, зазначили у АРМА.

Контекст

У квітні 2022 року у рамках кримінального провадження 264 картини Медведчука було заарештовано та за ухвалою суду передано в управління АРМА для реалізації. Увесь цей час роботи перебували на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї.

У колекції є роботи закарпатських митців ХХ століття, зокрема Йосипа Бокшая, Гаврила Глюка й Адальберта Ерделі. Також є ікони з бурштину і бісеру. Вартість картин ще встановлюватимуть, але експерти повідомили TCH, що пейзажі від Бокшая можуть коштувати $20 000–25 000, а роботи Ерделі – $50 000. 

20 березня АРМА оголосило конкурсний відбір юросіб на право продати яхту Royal Romance Віктора Медведчука. А цього місяця АРМАприйняло рішення про реалізацію автомобіля Mercedes-Benz Maybach і 20 колекційних наручних годинників Медведчука.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *