АРМА дозволили купувати військові облігації за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті

Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) зможе купувати військові облігації за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті. 23 квітня відповідний законопроєкт №10397 в цілому підтримали 299 народних депутатів, повідомила пресслужба АРМА.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • АРМА на період до припинення або скасування поточного воєнного стану, а також протягом одного місяця після його завершення, отримає право купувати за рахунок грошових коштів в іноземній валюті облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації», йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
  • Наразі, згідно з чинним законодавством, АРМА може купувати військові облігації за рахунок переданих агентству арештованих коштів у гривні.
  • Інвестування арештованих коштів в іноземній валюті у державні облігації створить умови для додаткового залучення коштів до держбюджету, очікують автори законопроєкту.
  • АРМА – єдиний центральний орган виконавчої влади, уповноважений купувати військові облігації, зазначили в агентстві.

Контекст

За результатами 2023 року, загальний обсяг ОВДП «Військові облігації» на рахунку в цінних паперах АРМА становив 3,6 млн штук на суму 3,7 млрд грн. Дохід від них перевищив 195,8 млн грн. 

Після погашення на рахунку АРМА в цінних паперах є майже 2,4 млн штук військових облігацій на суму близько 2,5 млрд грн. 

Раніше голова АРМА Олена Дума говорила, що якнайшвидше прийняття цього проєкту «дозволить нам [АРМА] значно розширити можливості щодо наповнення державного бюджету та збільшити фінансування обороноздатних проєктів».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *